در حال بارگذاری ...
  • ششمین دوره جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری علی منتظری از روز 12 تا 22 بهمن ماه 1366 در تهران برگزار شد. 

     

    سالن‌ اصلی، قشقایی و چهارسو مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر میزبان این دوره از جشنواره بودند. همچنین در این دوره برای اولین بار تئاتر خیابانی در جشنواره در میدان امام حسین، میدان انقلاب و میدان شوش اجرا شد. طراح پوستر این دوره از جشنواره محمد وجدانی بوده است.

     

    در این دوره 6 اثر در بخش ویژه، 16 اثر در بخش مسابقه، 8 اثر در بخش مسابقه کودکان، 7 اثر در بخش مهمان، 1 اثر در بخش آئینی و 5 اثر در بخش سنتی جشنواره شرکت داشته‌اند که 3 بخش مسابقه کودکان، بخش آئینی و بخش سنتی از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده‌اند. 12 اثر از تهران، 4 اثر از مشهد، 2 اثر از اردبیل، 2 اثر از اصفهان و از شهرهای زاهدان، تبریز، قزوین، ارومیه، باختران، قم، نیشابور، شیراز، گرگان، اهواز، دزفول، بندرانزلی، قوچان، صومعه‌سرا، یاسوج، سمنان، بوشهر، همدان، کاشان، هرمزگان، نهاوند و عراق هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشته‌اند.

     

    اثر شرکت‌کننده از عراق در بخش ویژه این دوره «فریادزنان مسلمان عراق» به نویسندگی و کارگردانی ام‌باقر زلزله نام دارد. این دوره از جشنواره دارای 9 شماره خبرنامه به کوشش ناصر بزرگمهر و نمایشنامه «نامیرا» نوشته نعمت‌الله لاریان از انتشارات نمایش بوده است. 4 نمایش نار آغز و دست‌ها و قلب‌ها در تئاتر شهر، سه بچه آهو و کدو تنبل در آمفی تئاتر دفتر مشترک فدراسیونها در این دوره نقد و بررسی شده‌اند. در دوره ششم 2 نشست تخصصی در تئاتر شهر و نمایشگاه هنرهای نمایشی جهان در تالار وحدت برگزار شده است.

     

    در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، بازیگری کودک و نوجوان، طراحی صحنه، موسیقی و بیان سوژه جنگی به رقابت پرداخته‌اند. همچنین بخش فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامه‌‌نویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایش‌های اجرا شده بوده است. افتتاحیه و اختتامیه جشنواره در تالار وحدت برگزار شده است.