بیستودومین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری مجید شریفخدایی از 3 تا 13 بهمن 1382 در تهران و به صورت بینالمللی برگزار شد. برگزارکننده مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و طراح پوستر این دوره از جشنواره سیامک احصایی بودهاست.
در این دوره 50 اثر در بخش مسابقه، 10 اثر در بخش مرور، 23 اثر در بخش خیابانی، 10 اثر در بخش تعزیه، 9 اثر در بخش بینالملل(3 اثر از آلمان، 2 اثر از سوییس، ۱ اثر از ایتالیا، ۱ اثر از پرتغال، ۱ اثر از اسپانیا و ۱ اثر از انگلستان)، 4 اثر در بخش خیابانی - مرور، 16 اثر در بخش خارج از مسابقه و 10 اثر در بخش نمایشنامهخوانی در جشنواره شرکت داشتهاندِ که بخش خیابانی - مرور از نوآوریهای این دوره از جشنواره بوده است. 83 اثر از تهران، 3 اثر از بوشهر، 2 اثر از اصفهان، 2 اثر از گلستان،2 اثر از شیراز، 2 اثر از تبریز، 2 اثر از مشهد، 2 اثر از اهواز، 2 اثر از اراک و از شهرهای قم، فارسان، کرج، ماهشهر، ازنا، کرمانشاه، جیرفیت، خمین، ملایر، مشکینشهر، اردبیل۷ همدان، دهلران، یزد، گنبدکاووس، پاوه، مریوان، مرند، تفرش، رودبار و قزوین هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتهاند.
احمد مسجد جامعی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت)، مرتضی کاظمی(معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت) و مجید شریف خدایی(دبیر دوره) به جشنواره پیامی ارسال کرده بودند. این دوره از جشنواره دارای کاتالوگ بیستودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با سردبیری افشین هاشمی، نشریه روزانه یستودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در 11 شماره با سردبیری سیدافشین هاشمی و 3 جلد کتاب از انتشارات نمایش بوده است.
نمایش هی مرد گنده کریه نکن در تالار کوچک در این دوره نقد و بررسی شدهاست. در دوره بیستودوم کارگاه بازیگری در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه مسابقه عکاسی تئاتر در سالن انتظار تئاتر شهر و بزرگداشت خسرو خورشیدی، فهیمه راستکار، حسین مسافرآستانه و امیر دژاکام برگزار شده است. در این دوره آثار در بخشهای نمایش برگزیده، نمایشنامهنویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، موسیقی، طرح و ایده(در بخش خیابانی) و عکس به رقابت پرداختهاندِ. همچنین کانون ملی منتقدان تئاتر در این دوره برگزیدگانی داشته است. رقابت نمایشنامهنویس برگزیده در این دوره نیز براساس نمایشهای اجرا شده بوده است.